Home Teknologji Google ju deshën tre vite për të koduar një aplikacion ekzistues

Google ju deshën tre vite për të koduar një aplikacion ekzistues

0
aplikacion
Google ju deshën tre vite për të koduar një aplikacion ekzistues

Ky format vetëm së fundi u rekomandua nga Konsorciumi World Wide Web si gjuha e katërt native e shfletuesve pas HMTL, CSS dhe JavaScript per aplikacion

Kur Google eliminoi aplikacion Earth në favor të një eksperience vetëm në ueb, tha se pothuajse kishte përfunduar punën për ta sjellë edhe në Firefox dhe shfletuesit e tjerë krahas Chrome.

“Pothuajse” ishte tre vite më parë dhe Google ka çuar premtimin në fund. Google Earth aplikacion tashmë funksionon në Firefox, Microsoft Edge dhe Opera gjithashtu.

Earth u ndërtua si një klient nativ për Chrome dhe për të kaluar aplikacionin në shfletuesit e tjerë duhej punë. Gjiganti i kërkimit u detyrua të rindërtonte Earth duke e punuar në C++ duke përdorur WebAssembly.

Ky format vetëm së fundi u rekomandua nga Konsorciumi World Wide Web si gjuha e katërt native e shfletuesve pas HMTL, CSS dhe JavaScript.

Google tha se Earth ka nevojë për përmirësohet më tutje për të sjellë eksperiencën më të mirë nga Chrome. Në të ardhmen ka premtuar ta ofrojë edhe në Apple Safari.

loading...