Home Kuriozitete Qente 10 fakte interesante.

Qente 10 fakte interesante.

0
qente
Qente 10 fakte interesante.

Qente shpejt u bë i njohur kudo në kulturen e të gjitha pjesëve te botes, zakonisht në vendbanimet e hershme të njeriut. Besohet se emigrimi i suksesshëm nëpër ngushticën e Beringut nuk mund të ketë qenë i mundur pa qen te cilët tërhiqnin slitën. Qentë kryejnë punë të shumta për njerëzit, të tilla si gjueti, mbrojtje, ndihmojnë individët me të meta. Aktualisht, vlerësohet se në botë ka 400 milionë qen.

Gjate 15.000 viteve qeni ishte zbutur, vetëm në një pjesë të vogël të tokes jo, grupet e kafsheve të ngjajshme pamja dhe sjellja nga e cila janë formuar nga faktorët e mjedisit dhe rolet funksionale. Si kuptim modern i gjenetikes së zhvilluar, njerëzit filluan të përziejnë me qëllim qentë për një përhapje të gjerë me tipare specifike. Përmes këtij procesi, qeni ka zhvilluar në qindra raca të ndryshme, dhe tregon më shumë sjellje ne ndryshim me cdo gjitar tjetër te tokës.

  1. Qente jan te zgjuar sa nje femije 2 vjecar.

2. Qente mund te lexojne emocionet tona.

3. Nuk ndjejne faj.

4. Nuhatja e nje qeni eshte 10.000 deri ne 100.000 here me e forte se e njeriut.

5. Struktura e brendshme e tyre dallon edhe nga njeri tjetri.

6. Levizja e ndryshme e bishtit ka kuptime te ndryshme

7. Arrijne te shohin vetem tre ngjyra: Te verdhe,blu dhe gri.

8. Jane miku me i mire i njeriut ne cdo periudhe te tij.

9. Djesitin nga putrat e tyre.

10. Enderrojne njesoj si njerzit.

Lexo dhe: Macet 10 Fakte interesante për to

loading...