Home Kuriozitete Macet 10 Fakte interesante për to

Macet 10 Fakte interesante për to

0
10 Fakte interesante për Macet
10 Fakte interesante për Macet
  1. Në drejtim të zhvillimit, viti i parë i jetës së një macet është i barabartë me 15 vitet e para të një jete njerëzore. Pas vitit të dytë, një mace është 25 vjeç në vitet e njeriut. Dhe pas kësaj, çdo vit i jetës së një mace është e barabartë me rreth 7 vjet njerëzor.

2. Macet mund t’i rrotullojnë veshët e tyre 180 gradë.
3. Dëgjimi i një mace mesatare është të paktën pesë herë më i dashur se ai i një njeriu të rritur.
4. Në racën më të madhe të maceve, mashkulli mesatar peshon afërsisht 9 kilogram.
5. Macet shtëpiake kalojnë rreth 70 përqind të ditës duke fjetur. Dhe 15 përqind e ditës duke u pastruar.
6. Një mace nuk mund të shohe direkt nën hundën e saj.
7. Shumica e maceve nuk kanë qerpikë.
8. Macet kanë pesë gishtërinj në secilën puter të përparme, por vetëm katër në pjesën e pasme. Nuk është e pazakontë, sidoqoftë, macet të kenë gishtërinjtë shtesë.
9. Macja me më shumë gishtërinjë të njohur kishte 32 — tetë në secilën pirg!
10. Mjau nuk eshte gjuhë e lindur e maceve – ata i zhvilluan ate për të komunikuar me njerëzit!

Lexo dhe: Qente 10 fakte interesante.

loading...