Home Teknologji Google heq 600 aplikacione nga Play Store për shkak të reklamave shqetesuese

Google heq 600 aplikacione nga Play Store për shkak të reklamave shqetesuese

0
Google heq 600 aplikacione nga Play Store
Google heq 600 aplikacione nga Play Store

Disa programues janë duke shkuar shumë larg me reklama në celular, thotë Google.

Reklamat mund të duken agresive, veçanërisht kur shfaqen nga një aplikacion që nuk është as në përdorim. Kjo formë e reklamimit është e ndaluar nga Google, dhe gjigandi i kërkimit thjesht ndaloi një grup zhvilluesish për të.

  Kompania thotë se zhvilluesit e softuerit shkelën politikën nderpresese të reklamave të kompanisë dhe nuk lejuan politikën intersociale. Zhvilluesit gjithashtu janë ndaluar nga platformat AdMob dhe Ad Manager të Google.

Prodhuesi Android përcakton reklamat shqetësuese si “reklama që u shfaqen përdoruesve në mënyra të papritura, duke përfshirë dëmtimin ose ndërhyrjen në përdorshmërinë e funksioneve të pajisjes.” Një shembull i kësaj është kur dikush është duke telefonuar një person tjetër në telefon dhe shfaqet një reklamë për një aplikacion. Google thotë se gjeti këto lloj aplikacionesh duke zhvilluar një qasje të bazuar në të mësuarit e makinerisë.

loading...